Shantyfestival Cuxhaven

18 en 19 juni namen de Chantylads deel aan het Shantyfestival Cuxhaven

Al twee keer eerder traden de Chanting Lads op tijdens de Tag der Shanty-Chöre in het Noord-Duitse Cuxhaven. Vanwege de goede indruk die ze daar achter hebben gelaten werden ze in 2020 weer gevraagd acte de présence te geven. Zoals iedereen intussen wel weet is er dat jaar van optreden niets terecht gekomen vanwege corona. Hetzelfde gebeurde het jaar daarop. Maar in 2022 was het virus voldoende onder controle om het festival weer doorgang te laten vinden en de Chanting Lads waren weer van de partij.

Op zaterdagmiddag 18-06-2022 gaven de Lads een mooi optreden bij het Strandhaus Döse waar de Musikmuschel voor hen was gereserveerd. Zoals de naam al doet vermoeden is het een muziektent in een schelpvorm waardoor geluidsversterking achterwege kon blijven. Voor een geboeid publiek brachten ze hier liedjes ten gehore die door iedereen zeer werden gewaardeerd, zowel de shantyliefhebber die hier speciaal voor kwam als de toevallige passant. In totaal zaten er  zo’n 70 liefhebbers in het milde  zomerzonnetje te genieten van een mix van meezingers en luisterliedjes.

Na deze geslaagde opwarming traden de Lads ’s avonds op in de Kugelbake-Halle. In deze theaterzaal traden de Lads als tweede die avond op. Als kleinste groep tussen de andere grote koren wisten zij zich te onderscheiden met fijngevoelige luisterliedjes in meerstemmigheid gezongen, soms met en soms zonder begeleiding. De 700 aanwezigen in de uitverkochte zaal luisterden aandachtig en muisstil toe en beloonden de Lads na afloop met een daverend applaus. In de pauze en na afloop waren de complimenten niet van de lucht.

Zondag traden de Lads nog eenmaal op, dit keer op het grote podium in het Kurpark achter de Kugelbake-Halle. Dit openluchtoptreden was goed versterkt en er waren zo’n 500 toehoorders. Hier werd het wat vlottere repertoire ten gehore gebracht wat bij het publiek zeer in de smaak viel. Na afloop was er nog een kort interview met de regionale tv die verslag deed van dit grootse festival.

Zowel de Chanting Lads als de festivalorganisatie kijken terug op een geslaagd weekend en denken al weer stiekem aan een volgende editie.

Reacties gesloten.